Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Tudomány - Áltudomány
Tudomány - Áltudomány
Valós idejű elemzés a HANA-val
A halálos betegségek elleni közdelemben veti be legújabb technológiáját az SAP üzleti szoftvercég. A nemrégiben bemutatott két projekt a rák, és a HIV/AIDS egyénre szabott kezelését segítik.


A rák majdnem minden előfordulása egyedi. Ez azt is jelenti, hogy a sztenderd eljárásokra nem reagálók esetében óriási mennyiségű információt kell analizálni a megfelelő kezelés megtalálásához, melyekbe beletartozik például a különböző pácienscsoportok hosszú távú nyomon követése, a szerteágazó kutatási anyagok elemzése. E feladatokat manuálisan végzik, melyek jelentős késést eredményezhetnek a betegség megfelelő kezelésénél.

Az SAP HANA technológiájának köszönhetően valós időben lehet elemezni az adott beteghez kapcsolódó nagy tömegű adatmennyiséget. Az integrált hozzáférésnél egyszerre lehet analizálni a klinikai adatokból, az egészségügyi adatbankokból, és más komplex forrásokból, mint például a kezelőorvos jegyzetéből származó információkat. Lehetővé válik, hogy az orvosok a páciensek kórtörténetét idővonalon megjelenítsék, és egyszerűen hozzáférjenek bármilyen szintű részlethez.

A Medical Insight névre keresztelt projektet a német Daganatos Megbetegedések Központjával közösen fejlesztette ki az SAP, melyet jelenleg Heidelbergben tesztelnek.

A HIV és az AIDS kezelésének megváltoztatását vetítik előre abban a világszerte elismert kutatási, ellátási központban, ahol személyre szabott gyógyszereket kívánnak előállítani a betegséget okozó vírus genetikai mintázata alapján. A kísérleti projektben a szoftvercég megoldása biztosítja az erőteljes adatfeldolgozó képességet.

„E technológia felbecsülhetetlen értéket jelent a betegeink számára. Képesek leszünk gyorsan kezelni pácienseinket azáltal, hogy az egyedi vírustörzsek alapján személyre szabott gyógyszereket biztosítunk számukra. Ez nemcsak időt és pénzt takarít meg, hanem csökkenti az új HIV és AIDS eseteket is. Először lesz hozzáférésünk az információk tárházához és kapunk azonnali válaszokat"-mondta dr. Julio Montaner, a kanadai St. Paul kórház részlegvezetője.
„ A valós idejű adatok és elemzés képessége a személyre szabott ellátást segítik, valamint jobb eredményeket biztosít az egészségügy szereplői számára"- húzta alá Bill McDermott, az SAP társ-vezérigazgatója.