Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Konferencia, rendezvény, díjak
Konferencia, rendezvény, díjak

Mérnökök nélkül megállna az élet! Mérnökök tervezték az okostelefont, amin a külvilággal tartjuk a kapcsolatot, a széket, amin ülünk, de az utat, amin közlekedünk, a házat, ahol lakunk, az autót, amivel száguldunk, a napelemet, amivel áramot termelünk… Ebből is látszik, hogy a mérnöki teljesítmény, ez a szakma milyen sokszínű és nélkülözhetetlen mai világunkban is.

>>>tovább

Mérnökök nélkül megállna az élet! Mérnökök tervezték az okostelefont, amin a külvilággal tartjuk a kapcsolatot, a széket, amin ülünk, de az utat, amin közlekedünk, a házat, ahol lakunk, az autót, amivel száguldunk, a napelemet, amivel áramot termelünk… Ebből is látszik, hogy a mérnöki teljesítmény, ez a szakma milyen sokszínű és nélkülözhetetlen mai világunkban is.

>>>tovább
A klímaváltozás témáját járja körül az idei Környezetvédelmi Hónap programsorozata, amelyet november 5. és 27. között rendeznek meg Budapesten.
>>>tovább
2014. november 3-9. között energiatakarékos házakat, épületeket látogathat meg a nagyközönség Magyarországon és az EU további kilenc országában.
>>>tovább
Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. különleges, immár nemzetközi szintre lépő rendezvényével idén negyedik alkalommal hívta fel a közönség figyelmét az üvegházhatású gázok kibocsátása nélküli energiatermelés és -felhasználás fontosságára.
>>>tovább
A MOL-csoport július 29-én vette át az Energy Globe National Award (EGNA) díjat Wolfgang Waldner úrtól, az osztrák nagykövetség ideiglenes ügyvivőjétől. A Budapesten, az Istenhegyi úton található díjnyertes üzemanyagtöltő állomást Zombori Zsolt, az Európa Építészeti Stúdió mérnöke tervezte, és 2012-ben adták át.
>>>tovább
Sikerrel zajlott le a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudoimányi Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Karának Pénzügyek Tanszékén A The International Conference on Emerging Markets címmel megrendezett konferencia, a feltörekvő országok gazdaságáról amelyet a Society for the Study of Emerging Markets rendez meg minden évben máshol. >>>tovább
Az NVIDIA az öt legígéretesebb startup cégnek osztotta ki a "One to Watch" díját. Az átadó a feltörekvő vállalatokat bemutató Emerging Companies Summit rendezvényén San Joséban, a Szilícium-völgy központjában történt. Az eseményen több mint 150 bankár, befektető és számos piaci szereplő vett részt.
>>>tovább
Az idei évben március 12-én nyitja kapuit a Renexpo. Immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az energiahatékonyságra és megújuló energiaforrásokra fókuszáló kiállítás.
>>>tovább
A Szegedi Tudományegyetem bekerült a világ „legzöldebb" egyetemei közé - közölte az SZTE rektora. A még 2010-ben meghirdetett versenyen több, mint háromszáz felsőoktatási intézmény indult.
>>>tovább
Idén negyedik alkalommal osztotta ki az E.ON a legtakarékosabb háztartási készülékeknek járó díjakat. A hat kilogrammnál nagyobb kapacitású mosógépek kategóriájában a zsűri a Miele W 5877 WPS Edition 111 mosógépnek ítélte oda az elismerést. A díj célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy energiatakarékos háztartási termékek használatával akár több tízezer forint is megspórolható évente.
>>>tovább
A napenergiával hajtott járművek versenyén Ausztráliában holland győzelem született, ugyanis ők tették meg leggyorsabban a 3200 kilométeres útszakaszt. A csapat öt nap alatt teljesítette a távot kilencven kilométeres óránkénti átlagsebességgel.
>>>tovább
Az Üzletfejlesztési Portál kezdeményezésére idén átadásra került az I. Nemzetközi Üzletfejlesztési Díj. A magyar kis- és középvállalatok közül az idei versenyre nevezettek közül a független szakmai zsűri az első három helyezettet, valamint a két különdíjast díjazta. Az idei év leginnovatívabb üzletfejlesztése a Nextent Zrt. mesterséges intelligencia alapú beszédanalitikai termékcsaládja lett.
>>>tovább
A TNT Express-t választotta az év közúti szállítmányozó vállalatává a világ egyik vezető ellátásilánc-menedzsment szolgáltatója, a CEVA.
>>>tovább
Már harmadik alkalommal rendezték meg az alternatív hajtású járművek versenyét az idei évben. Az MVM Energia Futamon mintegy ötven jármű vett részt a Lánchíd pesti hídfőjénél.
>>>tovább
Az ABB újonnan tervezett, 'Azimuth' fantázianevű vezérlőkarja - amelyet propulziós-hajtásrendszerrel működő tengerjáró hajókon alkalmaznak - elnyerte a tekintélyes „red dot" (piros pont) tervezői díjat.
>>>tovább
Az egy hónappal ezelőtt megrendezett Barényi Béla emlékkonferencián elhangzott, hogy 2050-re a fosszilis tüzelőanyagú járművek aránya mindösszesen tizenöt százalék lesz, a stafétát várhatóan az elektromos meghajtás veszi át.
>>>tovább
Az ABB a világ egyik vezető energetikai és automatizálási vállalata a hazai ipari felhasználók számára a robotika területén kínált termékeit mutatta be a MachTech nemzetközi gépgyártás-technológiai szakkiállításon május 28. és 31. között. A szakkiállításon 2013-ban is elismerésben részesültek a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt innovációs termékek, köztük az ABB egyik robotikai terméke.
>>>tovább
2013. október 8-a és 19-e között - tizenhatodik alkalommal- ismét megrendezik a bioépítészeti napokat.
>>>tovább
A Schneider Electric nemrégiben közzétette azon huszonöt csapat névsorát, akik a Go Green in the City versenyen bejutottak a döntőbe. A verseny célja, hogy megismertesse a fenntartható energiafelhasználáshoz kapcsolódó megoldásokat, újdonságokat.
>>>tovább
<< 1 2 3 4 5 8 > >>